Perníkové koření
36,00 Kč – 659,00 Kč
Jelikož slovíčko perník, které používáme dnes, se vyvinulo z původního označení peprník, každá správná směs na perníkové koření by měla obsahovat alespoň špetku pepře. Každá perníkářka má samozřejmě svůj zaručený recept na perníkové koření a stejně tak existují stovky historických receptů. Žádný recept tak nelze označit za správý či za špatný. Tuto směs, kterou najdete zde v eshopu, používám při pečení perníčků už od roku 2016, kdy jsem s perníčkováním začala. Pokud chcete směs ještě trochu vylepšit, zkuste do těsta přidat trochu vanilky či vanilkového cukru. Koření používám s osvědčeným receptem na hned měkké perníčky, který jsem rovněž sdílela již několikrát. Pokud ho ještě nemáte, tady je:
SPOLEČNÝ ZÁKLAD
280 g cukru moučka
4 vrchovaté lžičky perníkového koření
1 nevrchovatá lžička sody
250 g tuku ( Zlatá Haná (ja jim mám nejraději, jelikož není tolik náchylná na teplo a neteče), máslo, atd. )
4 vejce
3 vrchovaté lžíce medu (PRO KAKAOVÉ MŮŽETE PŘIDAT KLIDNĚ I 4 LŽÍCE MEDU)
pro MEDOVÉ přidat
800 g hladké mouky
pro KAKAOVÉ přidat
60 g kakaa
740g hladké mouky
Vše jednoduše zpracovat. Nic se nešlehá 🙂 Péct na 180 °C. Ještě horké potřít rozšlehaným vajíčkem, nebo žloutkem s trochou mléka.